Om oss

Cardio Logo blåPå Cardio.nu tror vi på vetenskapens kraft att förändra liv. Vi är passionerade om kost, träning och hälsa, och vi strävar efter att ge våra läsare de mest pålitliga och uppdaterade råden som baseras på gedigen vetenskaplig forskning.

Vi förstår att den ständigt växande floran av produkter kan vara överväldigande. Därför lägger vi stor vikt vid att testa och vägleda till den bästa produkterna inom hälso- och träningssegmentet. Vårt mål? Att göra valet enklare för dig. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt beslut när du investerar i din hälsa och välbefinnande.

Men Cardio.nu är mer än bara produktrecensioner. Vi ser varje individ som en unik resenär på hälsoresan. Oavsett om du är nybörjare, erfaren atlet, eller någonstans däremellan, har vi resurserna och målet att kunna vägleda dig. Från träningsguider till näringstips, vi strävar efter att vara din följeslagare på vägen mot ditt bästa jag.

Vi är stolta över det förtroende våra läsare visar oss, och vi ser fram emot att fortsätta tjäna och växa tillsammans med er. Tillsammans skapar vi en friskare, starkare framtid.

Rekommenderade källor

Letar du efter mer läsning om kost, hälsa och träning som är baserat på vetenskapliga grunder och studier? Här nedanför har vi samlat flera bra svenska källor för dig som vill läsa mer.

Livsmedelsverket – Myndighet

Svenska Livsmedelsverket är den myndighet i Sverige som ser över rekommendationer om kost och övervakar även kosttillskott (inkl. adaptogener och alternativmedicin).

Historiskt har Livsmedelsverkets rekommendationer generellt sett varit väldigt bra att förlita sig mot och de agerar för folkhälsan i stort. Det finns mycket bra och lärorik information att ta del av och det är en trovärdig källa för att förstå generella riktlinjer och rekommendationer.

https://www.livsmedelsverket.se/

Läkartidningen – Tidning med auktoriteter

Läkartidningen är en bra källa för att för att plocka upp rön, teorier, samt vetenskapliga genombrott inom medicin och hälsa. Här hittar du det mesta som kan tänkas beröra medicinering men också skador, sjukdomar och även kosttillskott.

Kvaliteten, synvinklarna och takhöjden skiljer sig mellan artiklar och rapporter. Du kan hitta läkare och professorer som stenhårt tror på en specifik linje och trots många referenser kan det senare visa sig inte stämma. Det är en källa där många kan komma till hörs och uttrycka sig men samtidigt kan det ofta vara en signal på att det behövs mer studier. För dig som däremot vill plocka upp nya rön inom t.ex. rehabilitering, kost och hälsa så är det en plats där du kan hitta svar innan de når ut på en bredare front.

Det gäller dock att vara varsam om att anamma metoder och speciellt om de får dig att avvika från beprövade metoder.

https://lakartidningen.se/

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du komma i kontakt med redaktionen bakom Cardio.nu? Du hittar vår kontaktsida här.